Adventskalender: Våre 24 konseptbilfavoritter. 13. des.: 1998 Buick Signia

Av Redaksjonen


Vi synes de fleste konseptbilene vi har med i årets kalender er vakre biler. Kalenderen heter jo "Våre 24 konseptbilfavoritter". Men: Litt variasjon må vi ha, synes du ikke?

For du trodde kanskje Pontiac Aztek eller SsanYoung Rodius var noe av det minst pene du har sett med fire hjul på. Tro på nytt - nå skal du nemlig møte Buick Signia - et kjøretøy designet med likbil som forbilde. Resultatet er interessant.

Signia ble presentert på bilmessen i Detroit i 1998. Den skulle være en luksuriøs og fleksibel familiebil. Og det var den helt sikkert. Men hva hjelper vel det når den ser slik ut?


Likbil-assosiasjonene tyder på proporsjoner på bærtur. Når det i tillegg kombineres med halvveis retroaktige linjer som attpåtil kolliderer med svulmende karosseriprofiler uten mening, blir katastrofen komplett. Nei - vent litt - sjekk ut vinduslinjene som både er helt uten mål og mening OG har en weirdo look med sin sorte stripe mot beige/gull bakgrunn. Sånn, nå er katastrofen komplett.


Interiøret er dessverre ikke særlig mye bedre. Riktignok bygget i høykvalitetsmaterialer og med en svært tidlig løsning for programmering av førers preferanser (du logger inn på en data inne i bilen før du kjører og automatisk tilpasses setejustering, ratt, klimaanlegg osv dine preferanser). Men det hjelper jo lite. Vi ser linken til amerikanske 40-talls bilers interiør i retrostilen, men det er bare ikke bra altså. Om meningen er å spille på 40- og 50-talls retro - hva i herrens navn gjør da det rattet der? Det ser jo ut som det er tegnet av en avdanka Citroën-designer på fylla.

Nei, Signia ble ingen suksess. Men på den annen side: Vi hadde gjerne tatt en om vi fikk en. Som det ofte står i Finn.no-annonser hvor feil-styla harrybiler forsøkes solgt: Bilen vekker oppmerksomhet!


0 Response to "Adventskalender: Våre 24 konseptbilfavoritter. 13. des.: 1998 Buick Signia"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel