Nyheter: Peugeot Pick Up for Afrika


Av Vegar Bjørge


Med en lengde på 5,08 meter går Peugeot sin nye Pick Up inn i kompaktsegmentet for Pick Up. Her finner man blant annet Nissan Navara, Toyota HiLux og VW Amarock. Mercedes og Renault er også på vei inn på markedet med sine Pick Up-modeller.

Peugeot har vært store på det afrikanske markedet og med et volum, som er økende, på rundt 56 000 biler, er det et viktig marked. Peugeot er kjent for å ha mange tilhengere i denne delen av verden, og både 404 og 504 ble populære som Pick Up på 60- tallet og frem til nyere tid. Det begynte likevel med Peugeot 403 Pick Up i 1956, og siste 504 Pick Up rullet av samlebåndet så sent som i 2005.

Den nye Pick Up'en ser robust ut, og den må tåle mye juling i det tøffe terrenget som Afrika tilbyr. Bakkeklareringen er mellom 210 mm og 215 mm avhengig av modell. Man kan se at bilen får slektskap med sine robuste europeiske søsken som 3008 og 5008, med en tydelig løve i grillen. Bakenden får Peugeot preget på lasteluka.


Lasteplanet måler 1,40 meter i lengde og 1,39 meter i bredde med lastekroker smart plassert på utsiden. Nyttelasten er nøkterne 815 kg.

Under panseret finner man en 2,5 common rail turbo diesel på 115 hk og 280 nm koblet sammen med en 5 trinns manuell girkasse, og valg mellom 2 eller 4 hjulsdrift. På 4x4 utgaven har man muligheten til å velge 4 High for normal kjøring, eller 4 Low ved lave hastigheter. Man får også ekstra moment ved manøvrering i ekstrem lav hastighet for å komme seg ut av vanskelige hindringer.

Kan man håpe at Peugeot også kommer med Pick Up på det europeiske markedet? Om de gjør det så får den forandringer og oppgraderinger. Foreløpig er den kun tenkt for det afrikanske markedet.


0 Response to "Nyheter: Peugeot Pick Up for Afrika"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel