Nyheter Genéve: Alpine A110

Av David K Andersen


Forgjengerens ånd er sterkt til stede når Renaults Alpine nå viser den ferdige versjonen av nye A110

Den originale A110 er en legende. Lansert i 1961, og på starten av 70-tallet, i WRCs barndom, var den en av de største. Motoren i S-modellen var en 1,6-liter på 125 hester plassert i baken og egenvekten utrolige 620 kg.

Når Alpine nå endelig kommer med en erstatter (Alpine laget flere sportsbiler enn denne ut over 70- og 80-tallet altså), går den helt klart i fotsporene til originalen.


Både plattform og karosseri er helt i aluminium, og det sies at det er satset mer på å lage en ekte kjøremaskin enn på rene fartsressurser. Konkurrentene vil være Alfa Romeo 4C og Porsche 718 Cayman, og med forventet vekt på drøye tonnet er det potensiale i A110en til å matche begge. Porschen veier for øvrig over 1 400 kg.

Flere detaljer om bilen finnes ikke ennå, men ryktene sier at motoren er en 1,8-liters videreutvikling av 1,6-literen som sitter i Clio RS. Effekt opp mot 300 hestekrefter, og med den egenvekten, kan vi regne 0-100 på godt under 5 sekunder. Girkassevalgene blir antakelig vanlig manuell og dobbeltclutch EDC.


Det sies at Alpine har jobbet mye med aerodynamikken og blant annet skapt effektiv underside på bilen samt en avansert diffuser bak. Dette for å slippe å ødelegge den klassiske profilen med en stor vinge.

Vi får vite mer om bilen under Genéve-utstillingen til uka!


0 Response to "Nyheter Genéve: Alpine A110"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel