Nyheter: DS 3 og DS 3 Cabriolet

Av Vegar Bjørge


Citroen og DS har skilt lag og nå er DS 3 den andre modellen fra det franske premiummerket som blir fornyet. 390 000 eksemplarer har hittil blitt solgt under Citroen-logoen, og med litt retusjering av front og bakparti skal den kunne selge godt noen år til.


Største forandringene ses i fronten med ny DS-logo og større grill med ramme i krom kalt DS Wings. Kromdesignen rammer også inn nye lykter med LED-teknologi. Led lysene består av 3 moduler på 3 watt hver. Kombinasjonen av LED/Xenon gir bedre lys og øker komforten ved kjøring i mørket. I tillegg reduseres energiforbruket med 50 % ved nærlys og 67 % ved fjernlys.


Innvendig har man fått flere tilkoblingsmuligheter med "Mirror Screen" som det viktigste. Dette gir muligheter for å speile din smarttelefon på den 7 tommer store infotainment-skjermen. Appen MyDS varsler når det er tid for service, finner ledig parkeringsplass, oppgir drivstofforbruk og leser/sender tekstmeldinger om du ønsker det.


8 motoralternativer skal bli tilgjengelig i DS 3 og de viktigste er bensinmotorene. Du får en 3 sylindret motor med 110 hk i PureTech 110 S&S. Denne har 110 hk og 205 nm og leveres med EAT6 automatkasse. CO2-utslippet er 105 g/km. I PureTech 130 sitter samme motor men her med 130 hk og 230 nm. Denne leveres med 6 trinns manuell girkasse og har samme utslipp som den svakere motoren. I tillegg får du også PureTech 82. På dieselsiden handler det om 2 alternativer, HDi 100 og Blue HDI 120.


DS 3 Performance-modeller er for de som foretrekker Sport med stor S. Her får man en 1,6 liters motor med 208 hk og 300 nm.  Co2-utslippet fra denne motoren er respektable 125 g/km. 6 trinns manuell girkasse og Torsen differensial skal levere kreftene til bakken. Senket understell og kraftigere bremser er standard. Bilen har også fått økt sporvidden med 26 mm foran og 14 mm bak. Utvendig har Performance-modellen fått doble eksosrør, større skjermer og 18 " fasettslipte sorte felger. DS 3 kommer både som Hatchback og Cabriolet og er klar for levering i mai.






0 Response to "Nyheter: DS 3 og DS 3 Cabriolet"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel