Nyheter: Lexus GS F

Av David K Andersen


F er for Lexus hva M er for BMW eller AMG for Mercedes. Det har ikke vært så mange av dem opp gjennom, men de vi har fått, har vært noe helt spesielt. Først var det M3-killeren IS F i 2008, så kom superbilen LFA, mens vi tidligere i år fikk BMW M4-konkurrenten RC F. I dag har Lexus vist de første bildene av den fjerde F-bilen. GS F skal lokke deg over fra Audi RS6, BMW M5 og Mercedes-AMG E63.


F-en står forresten for Fuji Speedway, den legendariske banen i Japan hvor Lexus tester og utvikler alle F-biler. De sier i tillegg at GS F har blitt grundig testet og justert inn på Nürburgring og flere andre baner også.


Med suge-V8 på 5 liter og 477 hk, har den ikke like mye effekt som de argeste konkurrentene, men til gjengjeld er det den eneste bilen i klassen uten pustehjelp. Det er naturlig å tro at motoren er en videreutvikling av den som sitter i RC F, og etter å ha prøvekjørt den bilen, kan jeg forsikre om at noen titalls færre hestekrefter ikke nødvendigvis er noe tap mot de tyske konkurrentene. Karakteren og responsen i suge-åtteren leverer gåsehud i mengder.


Lexus har ikke kommet med veldig mye informasjon om bilen ennå. Sjefingeniør for GS F, Yukihiko Yaguchi, sier at F skal skille seg tydelig ut i segmentet og levere en unik kjøreopplevelse. Det er en kapabel sports-sedan som er spennende å kjøre uavhengig av hvem som sitter bak rattet eller hvor den kjøres. Lyd, respons og grenseløs kraft kjennetegner F-merket, avslutter han.


Utseendemessig synes jeg GS F faktisk er mer aggressiv i fronten enn konkurrentene sine. De store luftinntakene på sidene er sammen med den typiske store Lexus-grillen dominerende. Tror man får lyst til å flytte seg et hakk til høyre om man får denne fronten i speilet. Det ser også ut for meg som om den har bredere skjermer enn standardmodellen, men Lexus har ikke sagt noe om det. Fet er den uansett. Kanskje det er det F burde stå for?




0 Response to "Nyheter: Lexus GS F"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel