Kia lanserer Soul og Optima i Norge

Av Vegar Bjørge



En bilmodell jeg har savnet i Norge er Kia Soul. Den kom i 2008 og var en suksess med mer enn 760 000 solgte eksemplarer, men vi i Norge fikk ikke ta del i suksessen. Nå skal Kia gjøre noe med det, og det gjør ikke noe at den da kommer i ny utgave. Designen på Soul var spesiell og den er spesiell. Ikke lurt å forandre på noe som er vellykket. Design selger og den nye er ganske lik den gamle, men ny plattform fra Cee`d gjør bilen bedre og mer moderne. Bilen har vunnet prisen "iF product design award", noe som beviser at Kia-design blir lagt merke til.

Motorer som leveres er 2 moderne 1,6 litere, en bensin med direkte insprøytning på 132 HK og en turbodiesel med 128 HK. Kia lover meget gode kjøreegenskaper og det er mulig med individuelle tilpasninger. Valgene er mange med spreke utvendige farger, invendig fargevalg av interiør, kontrastfarge på tak og spesialpakker slik som SUV Styling Pack med støtfangere, sideskjørt og hjulbuer i sort pianolakk og sort tak. Prisen starter på kr. 229 900,-.



Optima er en sedan for de konservative. Vi har hatt Optima i Norge før, men dagens modell er noe helt annet. Den er bedre på alle områder og dette er en komfort vogn. Den kom i 2011 med en oppgradering i 2013 som ga modellen et visuelt løft i tillegg til bedre materiell valg innvendig. Kia har også hatt fokus på støydemping og motoreffektivisering. I Kia Optima får du bare velge dieselmotor, en 1,7 på 136 HK. Manuell er standard men mot et pristillegg kan du velge automat. Prisen starter på kr. 299 900,-





0 Response to "Kia lanserer Soul og Optima i Norge"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel