Formel 1: Vettel vinner Tyskland GP

Av Vegar Bjørge

Sebastian Vettel vant sin 4. seier i årets Formel 1-VM etter et innholdsrikt og spennende løp. Lewis Hamilton startet i pole position men kunne ikke gjøre noe med starten til tyskeren. Stallkompisen i Red Bull, Mark Webber klarte også å finne veien forbi Lewis Hamilton og dermed var det tidlig i løpet dobbel ledelse til Red Bull. Det skulle ikke vare for dette var et meget spennende løp med mange forbikjøringer. Dekkskandalen fra Silverstone var glemt og Pirelli hadde nå gjort en bra jobb og leverte dekk som holdt. Det var ca 1,5 sekund som skilte de myke dekkene fra de harde, og dermed kunne de som startet med myke dekk dra fra de som startet med den litt harderer gummiblandingen. Ferrari-førerne hadde valgte det sistnevnte og havnet fort noen sekunder bak, men det var fortsatt åpent og tett etter første runde med dekkbytte.


Det var nok av dramatikk i løpet og etter flere heftige kamper kunne Sebastian Vettel dra det lengste strået foran en god Kimi Räikkönen og en enda bedre Roman Grosjean. Sistnevnte ble bedt om å la førstnevnte komme forbi fordi teamet mente finnen hadde bedre fart. Det virket ikke slik men får man beskjed om slikt så må man bare høre etter. For Lewis Hamilton gikk det ikke så bra som han hadde håpet for etter en litt dårlig start ble det ikke bedre etter første dekkskifte. Han gikk så langt som og si at motstanderne kjørte på helt andre dekk enn han, selv om de i utgangspunktet ikke skulle skille noe særlig. Etter å ha blitt passert av flere konkurrenter, valgte han å gå inn i depoet litt tidligere enn planlagt, og plan A ble gjort om til plan B.

I depoet skjedde det mer, og Red Bull må vente seg en reaksjon etter at teamet sendte Mark Webber ut på banen med et løst hjul. Hjulet løp løpsk og traff en kameramann i ryggen. Kameramannen fikk brystskader og hjernerystelse men det kunne like gjerne endt mye værre. Slik vil vi ikke ha det i Formel 1 og regn med stereng straff til Red Bull etter hendelsen.

Dagens løp fikk en saftybil-situasjon etter at Jules Bianchis Marussia tok fyr. Dette samlet feltet og de i tet gikk inn i depoet og fikk nye hjul. Farten ble skrudd opp et hakk og det var gøy å se tett fighting og jevn racing. De i tet kjørte på veldig like tider. Overraskende å se Jenson Button i toppen, og han var en stund med å kjempe om en pallplassering. Han endte til slutt på en godkjent 6. plass. Det er viktig med noen oppturer for teamet som skal bytte ut sine Mercedes-motorer med Honda-motorer i 2015. Det blir spennende og vi kommer tilbake med mer om dette ved senere anledninger. Mercedes-teamet har uansett fått fart i sine biler, og selv om det ikke ble pallplassering på de i dag viste de tegn på storhet. Lewis Hamilton var helt der oppe å satte raske tider i store deler av løpet, og om han ikke hadde hatt dekkproblemer etter sitt 2. depostopp, kunne 5.plassen likegjerne ha blitt en pallplassering.

Resultater Tysklands GP:
1. S Vettel
2. K Räikönnen   + 1,0
3. R Grosjean   + 5,8
4. F Alonso   +7,7
5. L Hamilton   + 26,9
6. J Button   + 27,9
7. M Webber   + 37,5
8. S Perez   + 38,3
9. N Rosberg   + 46,8
10. N Hulkenberg   + 49,8

Sammendraget førere:
1. S Vettel   157
2. F Alonso   123
3. K Räikkönen   116
4. L Hamilton   99
5. M Webber   93
6. N Rosberg   84
7. F Massa   57
8. R Grosjean   41
9. P di Resta   36
10. J Button   33

0 Response to "Formel 1: Vettel vinner Tyskland GP"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel