Formel 1: Alonso vinner på hjemmebane

Av Vegar Bjørge

Et imponerende løp av Fernando Alonso og overbevisende kjøring. Han vinner på hjemmebane foran Kimi Räikkönen og det var teamstrategien som avgjorde. Ferrari valgte som de fleste, og kjøre 4 stopp og Lotus tok kun 3 stopp og klarte en fin 2. plass ved sin finske toppfører. VM-leder Sebastian Vettel måtte ta til takke med en 4. plass mens Felipe Massa kjørte inn til 3. plass og dermed 2 Ferrarier på pallen for første gang siden avslutningsløpet i fjor. Ferrari overbeviste og var teamet med best fart i dagens løp. Alonso startet i 5. startposisjon men var tidlig oppe på 3. plass. Nico Rosberg i beste startspor tok starten foran Vettel og Lewis Hamilton. Sistnevnte hadde en katastrofal dårlig dag og endte til slutt helt nede på 12. plass. Mercedes må finne racepace om de skal ha sjanse til å hevde seg i år. McLaren har heller ikke startet sesongen bra og det ble ikke noe å skrive hjem om i dag heller. Jenson Button på 8. plass og teamkompis Sergio Perez på plassen bak, er ikke akkurat det McLaren forventer. De hadde som de fleste andre teamene, en oppgradert bil til helgens løp. Sauber-fører Esteban Gutierrez var beste nykommer og viste meget gode takter med løpets beste rundetid. Han var rett utenfor poengene på 11. plass, men i en kort periode av løpet lå han faktisk i tet.

6. McLaren - Mercedes   29

Neste løp er om 14 dager i Monaco sine trange gater og fjolårs vinner Mark Webber har nok lyst på en reprise av det løpet. Han har ikke helt hatt samme flyten som Vettel har hatt i år, og trenger nå en topp plassering for å bevise at han kan være med å kjempe om en tittel i år. Kan dette også være banen hvor Mercedes skal få det til? De er meget raske på kvalifisering, men det hjelper ikke så mye når de blir etter i løpene. Dette så vi også en tendens til i fjor, men jeg trodde at ansettelsen av Hamilton vil forbedre demmes fart i løpene. Det har foreløpig ikke skjedd, og vi får nå en bane som det er vanskelig å kjøre forbi på, og som derfor gir en fordel til de teamene som er best på kvalifisering. Så gjennstår det å se om Lotus kan fortsette sin fine form, og om en nykommer kan komme på poengplass. Jeg gleder meg til løpet og du kan lese om det her på bloggen.

0 Response to "Formel 1: Alonso vinner på hjemmebane"