Rally: Ogier vinner i Portugal

Av Vegar Bjørge

Foto: www.wrc.com
Dag 3 av Rally Portugal startet med dramatikk. Østberg var raskest gjennom løypa og viste at han ikke hadde satt på bremsen enda. Mikkelsen hadde også grei reise gjennom SS12 men av frontførerne var det et par som sleit. Volkswagen-førerne hadde problemer med drivverket på bilene og det var tydelig at ikke alt var som det skulle. Det kunne blitt spennende, men det ble ikke det. Ogier klarte å holde unna til siste strekke, som han i tillegg vant. 3 bonuspoeng til franskmannen for den bragden. Østberg var den som kjørte raskest og vant både SS12, SS13, SS14 og nest raskes på SS15 og 2 bonuspoeng fikk han for det. Det så håpløst ut for Østberg da han brøyt på SS3, men med hans fantastiske kjøring i dag og i går, ble det til slutt en 8. plass på han. Dette kunne blitt fantastisk om dag 1 hadde gått etter planen. Hirvonen tok til slutt en 2. plass, men han har ikke hatt godt tempo i bilen og han lå lenge på 3. plass. Latvala så ut til å ha grei kontroll på 2. plassen men så var det drivverksproblemene til Volkswagen. De gikk verst utover finnen som tapte 4 minutter og dermed også sin 2. plass. Han endte til slutt på 3. plass og tok også 3. plass på siste etappe, noe som ga han 1 bonuspoeng.

Ogier virker uslåelig og selv med virus i kroppen og litt tekniske problemer, var det ingen soom var i nærheten av og slå han. Foruten Østberg. Han kunne faktisk gitt Ogier konkurransen inn til mål, selv om jeg tror Ogier hadde mer fart inne enn det han trengte å vise siste dag. Mikkelsen er en heldig fyr som har fått sjanse i en Volkswagen Polo R WRC, for det er ikke tvil om at dette er årets vinnerbil. Det er greit at det bare ble en 6. plass. Mikkelsen tapte over 2 minutter på SS4 og kunne dermed vært høyere opp uten problemer. Nå var dette første løp i ny bil for nordmannen så resultatet var absolutt godkjent. Han skal kjøre resten av sesongen i WRC og vi gleder oss til fortsettelsen.

Resultater Rally Portugal:
1. S Ogier
2. M Hirvonen   + 58,2
3. J M Latvala   + 4,04,5
4. E Novikov   + 5,27,7
5. N Al-Attiyah   + 7,43,5
6. A Mikkelsen   + 9,39,8
7. M Prokop   + 15,04,2
8. M Østberg   + 15,43,6
9. K Al Qassimi   + 15,56,9
10. E Lappi   + 16,21,0

Ettappevinnere:
S Ogier   6
M Østberg   4
J M Latvala   2
D Sordo   2
M Hirvonen   1

VM-stillingen sammenlagt:
1. S Ogier   102
2. M Hirvonen   48
3. S Loeb   43
4. M Østberg   32
5. J M Latvala   31
6. D Sordo   27
7. T Neuville   25
8. M Prokop   20
9. N Al-Attiyah   20
10. E Novikov   15

Er det noen som tørr vedde i mot på at Ogier blir verdensmester. 4 løp ut i sesongen har han 102 poeng. Det er 25,5 poeng i snitt per løp og det er imponerende. Det som er skremmende er at han leder med hele 54 poeng over Hirvonen, som faktisk har vært den som har kommet nærmest vinneren de siste årene. Han har likevel aldri endt så langt bak Sebastian Loeb etter 4 løp. Det har heller aldri skjedd at noen har hatt over 100 poeng etter 4 løp. Spennende om årets VM-tittel blir det garantert ikke! Neste løp går i Argentina første helga i mai.

E Lappi fra Finland vinner som han vil WRC2 klassen.
Foto: www.wrc.com 



0 Response to "Rally: Ogier vinner i Portugal"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel