Formel 1: Fernando Alonso tar årets første seier

Av Vegar Bjørge

Fernando Alonsos første seier i Kina siden 2005 og hans første seier siden Europa GP 24. juni i fjor. Det gir håp om at Ferrari kan være med å kjempe om årets førertitte. Det så ikke veldig bra ut på slutten av fjoråret da Alonso ble tatt igjen av Vettel og også kjørt litt i fra. Alonso hadde en god ledelse mot ved sommerferien i fjor, men så fant Red Bull tilbake til farten de hadde i 2011 og overbeviste mot slutten av året. Slik har det til en viss grad sett ut i år også, selv om Räikkönen og Lotus har virket sterke. Alonso måtte bryte forrige løp, og med selv med en god 2. plass i åpningsløpet i årets sesong, var det ekstra viktig med seier i Kina. Han har ikke hatt flyten i dette løpet før om årene, selv om han har vunnet her tidligere. Fra 2005 til 2007 hadde han en seire og to andreplasser, men etter det har han ikke vært på pallen i Kina. I fjor ble det en skuffende 9. plass, mens i 2011 gikk det ikke særlig bedre med en 7. plass.

Räikkönen kjørte inn til en fantastisk 2. plass og dermed har han fullført 20 løp på rad. Det viser hvor flink Räikkönen er til å unngå trøbbel. Han er sjelden med i de store ulykkene og har en smart kjørestil som ikke går alt for hardt utover redskapen. Han var heldig i dag, for han hadde en krasj med Perez som kunne ha kostet han løpet. Frontvingen ble noe skadet, men ikke så mye at det så ut til å gå utover farten til Lotusen. Imponerende av teamet, og det virker som Räikkönen kan være en av de som til slutt står med pokalen.

Hamilton, som startet fra beste startposisjon, klarte en 3. plass. Han har nå 4 pallplasser på rad i Kina og dette er nok en bane han liker godt. Hamilton har uansett funnet sin plass i sitt nye team, og Mercedes har startet sesongen veldig godt. På slutten av helgens race var han hardt presset av Vettel, men Engelskmannen holdt unna. Mercedes har gjort bra fra seg de 3 første løpene i årets sesong, og Hamilton kommer til å være helt der oppe når sesongen avsluttes. Jeg tror ikke han blir verdensmester i år, men jeg holder en knapp på Hamilton til neste års mesterskap. Hvorfor? Det skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning.

10. N Hulkenberg   + 56,5

Daniel Ricciardo tok sin beste plassering noensinne med en 7. plass i Kina. Han har nå kjørt 34 løp og tatt 16 poeng, men dette er en fører som har kjørt for de litt dårligere teamene og fremtiden for australienseren kan være lys. Han har helt klart en stor mulighet til og bli den neste store føreren fra down under, og følge i fotsporene til Mark Webber. Han er født i Perth i 1989, så han har mange år foran seg i Formel 1. Beste nykommer i løpet var finnen Valtter Bottas, og han virker sterk i Williams. Han er raskere denne helgen enn teamkompis Pastor Maldonado og det er faktisk ganske så bra gjort. Maldonado viste i hele fjor at han er en av feltets mest lovende unggutter og nå har han fått konkurranse av en finne. Kanskje dette er den neste verdensmesteren fra landet med de mange sjøer?