Formel 1: Vettel best i Bahrain

Av Vegar Bjørge

Sebastian Vettel tok sesongens 2. seier da han vant gårsdagens løp i Bahrain. Seieren var overlegen og han var i en klasse for seg. Løpet var likevel spennende og tett bak vinneren og noen overraskelser var det også. Dekkstrategi var igjen hovedfokus og valget sto, for de fleste, mellom 2 og 3 stopp. Det virket som at det var det siste som var mest lønnsomt. Ferrari hadde 4 stopp på begge sine biler, men det var på grunn av problemer og ikke planlagt. Ferrari skulle i utgangspunktet kjørt en 3 stoppsstrategi på begge sine biler. Tidlig i løpet var det tydelig at Fernando Alonso hadde problemer med sitt DRS-system. Han måtte inn i depoet 2 ganger for å få det fikset og dermed var hans vinnersjanser borte. Han kjørte resten av løpet uten mulighet til å bruke DRS, og i dagens Formel 1 er det en stor ulempe. En 8. plass til slutt må sies å være en bragd. For Felipe Massa gikk det verre og han hadde et stort dekkforbruk. I starten på løpet ødela han frontvingen i en kollisjon med Adrian Sutil, og etter det var det ikke mye som stemte for brasilianeren. Han endte til slutt på en 15. plass, noe som oppsummerer Ferraris elendige helg.

Løpet startet med Nico Rosberg i front, men ledelsen hadde han bare i 2 runder, og jeg kan ikke annet enn spørre meg hva som gikk av Rosberg denne helgen. Han er raskest på kvalifisering, men i løpet er han langt bak de raskeste. Overraskende at Mercedesen ikke holdt et bedre racetempo, og det kan virke som dekkene ikke passer kjørestilen til Rosberg noe særlig. Tyskeren endte til slutt på en 9. plass. Hans teamkompis, Lewis Hamilton startet som nr. 9 og endte til slutt på en fin 5. plass. Han hadde en tett fight med Mark Webber på de siste rundene, og engelskmannen kunne til slutt glise bredest og forviste australienseren til 6. plass.

Den mest imponerende forestillingen sto Paul di Resta for i sin Force India. Dette teamet med begrensede midler, har virkelig vist at alt ikke bare handler om penger i Formel 1. De har kvalifisert seg på øverste halvdel denne sesongen, og i går tok di Resta til slutt en imponerende 4. plass. Han kjørte en 2 stopp strategi og tapte en pallplassering i slutten på løpet fordi dekkene begynte å få nok. En travel Romain Grosjean på nye dekk, hadde ikke alt for store problemer med å ta seg forbi den blide engelskmannen. Grosjean tok dermed årets første pallplassering og beviste for sine kritikere at han fortjener et sete i Lotus-teamet. Kimi Räikkönen i den andre Lotus-bilen, tok en 2. plass, og han har dermed fått en god start på årets sesong. Jeg har fortsatt finnen som min favoritt i årets VM. Løpets beste nykommer var igjen Valtteri Bottas og han lå en stund blant de 6 beste, men endte til slutt på 14. plass.