Formel 1: Rosberg raskest i Bahrain kvalifisering

Av Vegar Bjørge

I helgen er det Formel 1 løp i Bahrain og banen ligger omringet av ørken. Mye sand på banen gir derfor nye utfordringer i tillegg til den varme lufta. Pirelli har valgt dekk av hard og medium type og man regner med at de skal takle varmen bra. Det har foreløpig vist seg at de 2 dekktypene ikke er gir så forskjellige tider, men det vil nok være noe holdbarhets forskjell mellom de. Det mykeste dekket vil være ca et halvt sekund raskere på runden og derfor er det nok den type dekk som blir brukt i kvalifiseringen.

Foto: www.mercedes-amg-f1.com

1. kvalifiseringsomgang er det Alonso som er raskest med den harde dekktypen. Han har vist at han er i form om dagen, og etter at han vant i Kina forrige helg er nok han også favoritt her. Han var raskest på dagens trening men også Red Bull og Lotus har vært raske. Det blir helt klart en spennende kvalifisering. Hamilton hadde problemer på siste trening og etter en kraftig punktering ble det også skiftet en girkasse som ikke var i orden. Dette gir Hamilton en straff og han blir flytt 5 plasser ned på startstreken. Andre som har en straff i bagasjen er Webber, som krasjet med Vergne i Kina. Han kommer til å starte 3 plasser lenger ned enn han kvalifiserer. Gutierrez starter 5 plasser lenger ned enn han kvalifiserer på grunn av en kollisjon med Sutil, også det i Kina. Det skal noe til for at nykommeren i Sauber ikke starter lengst bak.

Resultater 1. kval omg:
22. M Chilton
21. G Van der Garde
20. J Bianchi
19. C Pic
18. E Gutierrez
17. P Maldonado

Gutierrez vil starte bakerst på grunn av sin straff og det er også verdt å merke seg at Maldonado kvalifiserer seg bak Bottas. De kjørte inn på samme tid, men ettersom finnen satte sin tid før Maldonado, gikk han videre til 2. kvalomg. Pic kjører en oppdatert Caterham, og det ser ut til at det har hjulpet. Han var godt foran Marussia-førerne og dette lover godt foran løpet, selv om det vil være en sensasjon om han tar poeng. Positivt uansett at Caterham forbedrer bilen sin og det viser at de ønsker resultater i år, og ikke bare konsentrerer seg om neste års bil.

Resultater 2. kval omg:
16. J E Vergne
15. V Bottas
14. N Hulkenberg
13. D Ricciardo
12. S Perez
11. R Grosjean

Begge McLaren-førerne slet, men Button klarte akkurat å nå 3. og siste kvalifiseringsomgang. Det kan nå hende at de som tror de er dårligst velger og ikke kjøre i den siste omgang. Reglene er slik at de som velger dette kan også bytte dekk før løpet. Det kan ikke de som kjører en runde. Det var flere som hadde en slik strategi i Kina, og slike regler er egentlig med på å ødelegge en del av Formel 1. Det burde uansett vært lov å sette på nye dekk før løpet starter så vi hadde fått alle 10 i finalen til å kjøre det bilen er god for. Vettel var raskest i omgang 2, foran Rsberg og Webber, men det interessante er at at begge Force India-bilene er med til siste kvalifiserings omgang. Di Resta kjørte inn til 6. beste tid. Det er bra det!

Resultater finale omg:

10. J Button
9.   K Räikkönen
8.   A Sutil
7.   P di Resta
6.   F Massa
5.   M Webber
4.   L Hamilton
3.   F Alonso
2.   S Vettel
1.   N Rosberg

Mercedes i Pole Position og Rosberg har virkelig imponert mot slutten av kvalifiseringen. Vettel tar en 2. plass foran Alonso. Løpet i morgen blir helt sikkert tett og spennende. Skuffende kvalifisering av Lotus som har Räikkönen på en svak 9. plass mens Grosjean starter 2 plasser bak. Nå vil Räikkönen bli flyttet en plass lenger opp på grunn av Hamiltons straff. Han starter som nummer 9. Massa var eneste som satte sin beste tid på harde dekk og det kan være en spennende strategi for brasilianeren foran morgendagens løp. Han vil starte løpet på harde dekk, mens alle andre i front må gå for det mykere dekket. Massa har nok da mulighet til å holde seg lengre ute på banen før han tar sitt 1. depostopp. Vi kommer med en rapport i morgen etter løpet.

0 Response to "Formel 1: Rosberg raskest i Bahrain kvalifisering "

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel