Formel 1: Hamilton tar pole i Kina

Av Vegar Bjørge

Foto: Sutton Images

Etter en actionfylt kvalifisering var det Lewis Hamilton som tok pole position i Kina. Kimi Räikkönen var nest raskest mens Fernando Alonso ble nr. 3. Mercedes, Lotus og Ferrari tok de 6 fremste plassene i kvalifiseringen og skuffelsen ble Red Bull som har sine førere langt bak. Sebastian Vettel starter som nr. 9 mens det er foreløpig uvisst hvor Mark Webber skal starte. Teamet klarte ikke å gi han nok drivstoff for runden tilbake til pitlane og dermed ble hans bestetid stryket. Løpsledelsen fikk heller ikke nok drivstoff til en bensinprøve og dermed starter Webber helt bakerst. Noe drama likt det vi så i Malaysia er vel ikke så sannsynlig denne helgen. Vettel bestemte seg nemlig og overhøre teamordre og valgte å ta seieren fra Webber for 3 uker siden. Nå har det vært gnisninger mellom disse to førerne også før, men det kan virke som at forholdet nå er iskaldt. Vettel unnskyldte seg overfor teamet men han ville gjort det igjen om han kom i samme situasjon. Vi får se hvordan Red Bull-teamet utvikler seg, men at det blir en tøff jobb for de denne helgen, er helt klart. Vettel valgte og ikke kjøre noen runder i 3. kvalifiseringsomgang, og dermed kan han velge hvilke dekk han vil starte på. Alle andre må starte på de dekkene man kjørte siste kvalifiseringsrunde på. Dette kan nok ha noe og si, men han har lang vei frem og det er ikke hvilke førere som helst foran han. 4 av de 8 som har bedre startposisjon er verdensmestere, mens 6 av de 8 er potensielle race-vinnere.
Foto: Sutton Images
Dagens overraskelsesmann, Daniel Ricciardo, starter som nr. 7. Han har startet 33 løp og aldri kommet bedre enn nr. 9. Denne plassering kan han slå i morgen. Det var ingen overraskelser bak i feltet og de dårligste førerne er de samme som før. Marussia-teamet og Caterham-teamet hadde de tregeste bilene denne kvalifiseringen og slik har det stort sett vært de siste årene. Likevel var ikke Marussia så langt unna og nå kvalifisering 2 denne helgen, men helt i sluttminuttene klarte Toro Rosso-bilene å snike seg inn foran de. Beste nykommer i dagens kvalifisering ble Valtteri Bottas i Williams og han starter på 17. plass.

Hamilton har vunnet i Kina 2 ganger før og kan nå ta sin 3. seier her. I fjor var det Nico Rosberg som vant, og fra 4. startposisjon skal vi se opp for han. Er ikke sikkert at han ønsker å ligge bak Hamilton denne helgen, noe han ble tvunget til av teamet i Malaysia. I morgen tidlig er det løp og du får rapport fra det her på bloggen. Følg formel 1 på Viasat Motor eller www.formula1.com.

Startposisjon China GP:
1. L Hamilton
2. K Räikkönen
3. F Alonso
4. N Rosberg
5. F Massa
6. R Grosjean
7. D Ricciardo
8. J Button
9. S Vettel
10. N Hulkenberg

0 Response to "Formel 1: Hamilton tar pole i Kina"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel