WRC: Ogier vinner Rally Mexico

Av Vegar Bjørge

Etter 3 dager tøft rally i Mexico står Sebastian Ogier som vinner. Etter 2. plass i årets rallyåpning i Monte Carlo, ble det seier i Sverige før han kopierte bedriften i Mexico. Han har vist før at det ikke er noe og si på talentet, og når konkurrentene i tur og orden får problemer, ble det en forholdsvis klar seier til franskmannen. På fredag var det teamkompis Jari Latvala som forsvant ut av rally, mens tidlig lørdag morgen var det Ford-fører Mads Østberg som måtte bryte. I tillegg hadde både Thierry Neuville og Miko Hirvonen sine problemer og tapte mye tid. Ogier er en fortjent vinner og det spørs om noen av de ovenstående kunne tatt fra han seieren uten sine problemer. I tillegg vinner han 16 av 23 etapper. På dagens 3 etapper var Hirvonen kjappest på rallyets lengste etappe. Den måler 52 km og sliter hardt på bilene. Hirvonen hadde en hard fight med belgieren Neuville, men sistnevnte måtte til slutt se seg slått med ganske god margin. Den siste etappen var en kort publikumsetappe, men før den skulle det kjøres en lengre Powerstage med bonuspoeng til de 3 raskeste. Disse gikk til Ogier, 3 poeng, Østberg 2 poeng og Latvala 1 poeng. Ogier hadde sine problemer han også og han ble utsatt for sabotage på en etappe hvor noen hadde stengt igjen en port på veien han skulle kjøre. Den eller de som gjorde det hadde vel et håp om at han skulle kjøre i stykker bilen sin, men han klarte å stoppe og fikk åpnet porten. Slik gjør heldigvis bare tullinger og denne gangen fikk det ingen konsekvenser.

Foto: wrc.com


Resultater Rally Mexico:
1. S Ogier
2. M Hirvonen   + 3,28,9
3. T Neuville   + 4,23,8
4. D Sordo   +6,06,7
5. N Al-Attiyah   + 8,34,5
6. C Atkinson   + 11,28,0
7. K Block   + 11,48,3
8. B Guerra   + 12,49,8
9. M Prokop   + 14,29,0
10. E Novikov   + 17,15,3

I sammendraget leder nå Ogier med 74 poeng foran Loeb med 43, Hirvonen med 30, Sordo 27 og Østberg 26. Er det feil om jeg allerede kårer en verdensmester? Kanskje Loeb finner fram rallyhandskene igjen? Jeg savner han litt jeg. Ogier er også den som har vunnet flest strekker. Han har nå 29 etappeseierer, mens Loeb har 15, Østberg 7 og Hirvonen 4. Neuville får årets første og vi får se om han klarer flere, eller om Ogier tar rubbel og bit.....

Neste runde går i Portugal om 1 måned og der får endelig Andreas Mikkelsen kjent på VW Polo i løp. Han stiller med eget team, Volkswagen Motorsport 2, og han får like muligheter som de to andre førerne i Polo. Det kan bli spennende om vi også kan få noen privatførere i denne bilen mot slutten av sesongen.

I WRC 2- klassen var det om mulig enda mindre spennende om hvem som skulle vinne. Al-Kuwari ledet stort sett fra start til mål og seiersmarginen ble til slutt over 9 minutter. Neste runde kommer forhenværende Formel 1 fører, Robert Kubica, til å delta og da regner jeg med at han gjør det for å vinne. Han har kjørt noen nasjonale løp, 2 av de i en Citroen DS3 WRC, og derfor er det ikke så rart at han velger en DS3 RRC i WRC2-klassen. Dette kan bli en interresant klasse etterhvert, og det er flere spennende førere som velger disse litt billigere bilene. Vi kommer tilbake med mer rally her på bloggen.

0 Response to "WRC: Ogier vinner Rally Mexico"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel