Nyheter: McLaren P1

Av David K Andersen



Geneve-utstillingen er rett rundt hjørnet, og som vanlig klarer man ikke å holde seg til selve utstillingen starter, så nå om dagen kommer daglige bilder og info om nye modeller på nettet.

McLaren P1 er det engelske firmaets siste skrik. La meg plassere den inn i modellprogrammet og bilverden først. Vi har jo sportsbiler som kan være alt fra en Toyota GT86 til en Porsche 911. Over der har vi superbiler. Bilene som er helt ekstreme i alt, og for tiden ledes av Ferraris 458 Italia. I denne klassen finner vi også McLarens andre modell, MP4-12C. Og så er det en liten eksklusiv klasse over der igjen, en slags super superbilklasse. Tenk Bugatti Veyron. Her lander McLarens nye P1 og skal prøve å overta den gamle F1ens merkelapp: Tidenes beste superbil. Om den klarer det skal nok litt til, men forsøket virker mildt sagt seriøst.

Bilens chassis er bygget helt i karbon og veier latterlige 100 kg. Alt annet er også laget med tanke på vekt og bilen havner på rundt 1400kg. Det høres kanskje ikke så veldig lite ut, men i denne klassen, er det et veldig bra tall. Bilen har selvfølgelig hybrid-drift, men ikke tenk for mye på Toyota Prius... Her er det nok mer snakk om å bruke elmotoren til fart. Tilsammen yter den 3,8 liter store twin turbo V8eren og elmotoren over 900 hk. Den skal visstnok nå 100 godt under 3 sekunder, men det mest dramatiske, er at den skal slå klassikeren F1 til 300 med mer enn 11 sekunder! Det betyr i praksis at bilen vil nå 300 på omtrent samme tid som en gjennomsnittlig varebil når 100.

Designet har jeg vært litt skeptisk til hittil, men det begynner å vokse litt på meg, og blant annet bakfra ser den veldig fin ut. Jeg synes imidlertid fortsatt McLarens design ikke er særpreget nok slik det var på F1, og at de vakre linjene mangler litt.








0 Response to "Nyheter: McLaren P1"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel