Nyheter: Kia Stonic

Av David K Andersen, Foto: Kia


Salget av små SUVer og crossovere er i ferd med å fly i taket. Dette er fremtidens folkebiler, og nå viser Kia sin. Stonic er navnet.

Kia sier Stonic, som fortsatt er noen måneder unna, kommer til å bli en av de mest overbevisende bilene i klassen. I hvilken grad det stemmer må vi komme tilbake til når vi etterhvert får mulighet til å se og kjørebilen, men Kia fortsetter med å si at Stonic kommer til å bli en av de viktigste modellene deres de neste årene. Det tviler jeg ikke på.


For denne typen biler er utrolig populære over hele Europa, og veksten kommer til å fortsette. Tingen med dem, er at de er litt større enn en småbil. Særlig på innsiden. Og så sitter du høyt med fin sikt ut, og du har god bakkeklaring og i mange mulighet for firehjulsdrift. Prisen er bare litt høyere. Den har med andre ord mer plass, karosseriformen folk gjerne vil ha for tiden, og den koster ikke mye mer enn en Rio, Fiesta eller Polo. Vi snakker folkebiler.

Stonic er designet i Europa med inspirasjon hentet fra konseptbilen Provo, vi så i 2013. Merk takfargen - en av greiene med bilen er at du selv kan velge blant en rekke fargekombinasjoner.


Interessant nok bygger Stonic og Hyundai Kona, som vi så nærmere på forrige uke, på to ulike plattformer. Jeg hadde ventet at de var søstermodeller. Kiaen bygger på Rio-plattformen, og jeg antar at Stonic er mer av en crossover enn SUV-aktige Kona. Hyundaien kommer da også med firehjulsdrift, og etterhvert som elbil. De to tingene sier ikke Kia noe om.

Under panseret blir nok 1-literen på 120 hk den mest aktuelle i Norge. Den kommer med mindre bensinmotorer uten turbo også, og neste år en ny dieselmotor.


Bagasjerommet tar 352 liter og interiøret ellers skal være romslig. Det ser ellers ganske vanlig ut - som Kiaer flest, men med sprekere lister og sømmer her og der. Som med fargevalgene utvendig kan du også på innsiden ha en finger med i spillet.

Utstyrs- og sikkerhetsnivået er som vanlig fra Kia ventet å være høyt. Stonic er klar i Norge mot slutten av året.



0 Response to "Nyheter: Kia Stonic"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel