Nyheter: Toyota FT-4X Concept

Av Vegar Bjørge


New York Auto Show er godt i gang, og der viser Toyota konseptbilen FT-4X. Denne vil vi gjerne se som produksjonsutgave, og kanskje den blir en erstatter til FJ Cruiser, en bil vi så lite til i Europa. Her hjemme kan den dekke et nytt segment for Toyota, mellom C-HR og RAV 4.


FT-4X er kompakt og bygger på den nye TNGA-C plattformen som både Prius og C-HR har til grunn. Drift på alle fire hjulene er en selvfølge og hybriddrift hører nok også med, om den skal produseres.


Det er byfolkene man skal teste interessen hos, for om vi vil det eller ei, så blir vi alle mer urbane, Bymiljø må bli de store miljøvinnerne, og derfor skal også byfolkene loses i vei med smarte kjøretøy, som også kan brukes på ferieturer i eventyrland. Regn med tilnærmet nullutslipp i by, og noe mer når man beveger seg på landet.


Finurlige løsninger pakket inn i barskt design. En enkel men ganske treffende oppsummering. Noen av elementene kommer sikkert på kommende modeller. Det første de kan gjøre er å droppe Toyotalogoen. La det være som på denne. Vinduet helt bakerst har også en ny og tøff vri. Tauekroker med rekfleks er også en vri vi kan leve med.


Innvendig har man plassert en smartphone som styrer multimediaanlegget. Det innvendige lyset kan man ta løs og bruke som lommelykt. Fremtiden kan bli kul, og i hvert fall ganske praktisk.






0 Response to "Nyheter: Toyota FT-4X Concept"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel