Nyheter Frankfurt 2015: Opel bekrefter elbil innen 2020

Av David K Andersen


Nye Astra er selvfølgelig hovedattraksjon for Opel på årets Frankfurtmesse - stasjonsvognutgaven Sports Tourer, vises i disse dager for første gang. I går kveld kunne imidlertid GM-sjef Mary Barra, da hun sammen med Opel-sjef Dr. Karl-Thomas Neumann introduserte nye Astra på bilutstillingen, også bekrefte at Opel vil komme med elbil innen 2020. 

Les mer om Astra her og Astra Sports Tourer her

Det var i forbindelse med beskjeden om at Opel igjen øker utviklingstakten for nye modeller, at elbilnyheten kom. I tidsrommet 2016 til 2020, vil Opel komme med hele 29 nye modeller. Opel klatret i fjor opp til tredjeplass i Europa, men har klare mål om å ta andreplassen snarest mulig. I tillegg til blant annet ny Insignia, vil det komme en ny SUV som blir et av merkets flaggskip. Og altså en ny elbil.

Men det er også alt vi vet fra offisielt hold. Dermed bli informasjonen under, rene spekulasjoner fra min side.

Det er naturlig å tro at elbilen det snakkes om blir en europeisk versjon av Chevrolet Bolt som ble presentert på Detroitmessen og som kommer i salg i USA neste år som 2017-modell.

Vi snakker småbil med litt crossover-stuk. Det helt spesielle med denne bilen, er at den ventes å få en rekke vidde på over 30 mil. Og spekulerer vi litt i hva den kan koste her, basert på hva prisen antas å bli i USA, snakker vi rundt 250 000 kroner på veien i Norge. Skulle det skje, betyr det en revolusjon blant folke-elbilene og vi kan jo bare anta hvordan salget kommer til å gå her i landet...

Og kanskje er det ikke helt unaturlig at de får det til? Ikke bare leder GM utviklingen på ladehybrider med nye Volt som går 8,5 mil på bare strøm, de kom jo med verdens første brukbare elbil i 1996. EV1 som den het, hadde allerede da en rekkevidde på rundt 15 mil.

GM har for øvrig en ren elbil i salg i USA per dags dato. Spark EV er en småbil med rekkevidde på 13 mil. At den kommer hit er nok mindre sannsynlig, men på amerikanske nettsteder florerer det rykter om at også den snart kommer med over 30 mil rekkevidde - ennå et tegn på hva vi kan vente da Opel etterhvert presenterer sin elbil for Europa.

Her er bilder av Bolt:






0 Response to "Nyheter Frankfurt 2015: Opel bekrefter elbil innen 2020"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel