Nyheter: Kjørte Nordkapp-Oslo på under én tank

Av David K Andersen


Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink er verdensrekordholdere i økokjøring. Den siste uken har de kjørt fra sør til nord. Og så tilbake igjen. Resultatene er imponerende.

De to separate forsøkene ble gjennomført i samarbeid med Shell. Først kjørte de fra Lindesnes til Nordkapp - målet var å finne ut hvor lite diesel en personbil kan bruke på den 2531 km lange strekningen. Turen krevde 73,5 liter Shell Diesel Extra, som ga et snittforbruk på 0,29 liter pr mil.

Deretter startet de om igjen og kjørte sørover. Nå var målet å finne ut om man kunne komme fra Nordkapp til Oslo på én tank. Denne gangen ble Finland og Sverige tatt i bruk, og ikke bare kom de til Oslo på én tank, de gikk ikke tomme for diesel før Sundebru sør for Kragerø! På denne turen ble forbruket ennå lavere - 0,28 liter pr mil. Tankens 62 liter ga 2129 kilometers kjørelengde.

Bilen de brukte fortjener skryt den også - en Ford Mondeo 1,5 diesel med 120 hk. Man kan ikke annet enn å la seg imponere over at det er mulig å kjøre en stor familiebil så rimelig.

-Alt gikk knirkefritt og vi hadde en fantastisk reise i et fantastisk vær. Totalt har vi kjørt over 5000 km på én uke, og vi kunne ikke håpet på bedre forhold. Det er stor forskjell på våte og tørre veier når det kommer til drivstofforbruk, så dette har hatt en positiv effekt på vår rekordtur, sier Knut Wilthil.

Politiet har verifisert det hele - de forseglet tanken på Nordkapp og kontrollerte igjen da det endelig var stopp i Aust-Agder.

Gutta kan fortelle at tankmåleren lyste rødt ved Eidsvoll i Akershus. Jammen ikke dårlig å komme seg derfra til Sørlandet på reservetanken!


0 Response to "Nyheter: Kjørte Nordkapp-Oslo på under én tank"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel