Formel 1: Vettel nærmer seg tittelen

Av Vegar Bjørge
Foto: Red Bull


Formel 1-løpet i Japan var en spennende affære med mye tøff kjøring og hard fighting. I første startrekke sto to Red-Bull-racere, med Mark Webber fremst og bak Sebastian Vettel sto Lewis Hamilton. Hamilton hadde en god start men i første sving ble han påkjørt av Vettel og dermed var løpet hans over. Vettel, Webber og Roman Grosjean hadde lenge en tett fight som Vettel dro seirende ut av. Han tok dermed sin 5. seier på rad og 9. i sesongen. Webber, som hadde en 3 stopp strategi mens mange andre valgte 2 stopp, kjørte inn til en 2. plass. Han var klart raskest mot slutten av løpet men klarte ikke å ta igjen teamkompis Vettel. Webber tok forøvrig årets første pole position i Japan.

Fernando Alonso lå lenge som dårligste Ferrari, men når Felipe Massa måtte inn til en drive trough penalaty, var hans håp om en topplassering ute. Massa har mye å kjøre for ettersom han må finne et nytt team å kjøre for neste år. Alonso tok en 4. plass i løpet og kan fortsatt vinne VM, selv om han er solide 90 poeng bak Vettel. Det er er 100 poeng å kjøre om så mye skal gå galt for tyskeren om det ikke skal være han som til slutt står på toppen. Kimi Räikkönen havnet på 5. plass og etter en solid åpning av sesongen, har det nå blitt mer midt på treet plasseringer for han. Lotusen er ikke like rask som den var, og finnen ser nok frem til neste år hvor han blir å finne i en Ferrari.

Nico Hulkenberg imponerer om dagen og etter en fin 4. plass i Korea sist løp, tok han nå en godkjent 6. plass. Dette er 4. løpet på rad han tar poeng og når teamkompis Esteban Gutierrez fulgte opp med karierebeste på 7. plass, kunne ikke teamsjef Peter Sauber fått en bedre bursdagsgave. Han fylte 70 år i helgen.  Nico Rosberg, Jenson Button og Felipe Massa tok de siste poengplassene.



Resultater Japan GP:
1. S Vettel  
2. M Webber   + 7,1
3. R Grosjean   + 9,9
4. F Alonso   + 45,6
5. K Räikkönen   + 47,3
6. N Hulkenberg   + 51,6
7. E Gutierrez   + 71,6
8. N Rosberg   + 72,0
9. J Button   + 80,8
10. F Massa   + 89,2


Stillingen Formel 1 VM:
1. S Vettel   297
2. F Alonso   207
3. K Räikkönen   177
4. L Hamilton   161
5. M Webber   148
6. N Rosberg   126
7. F Massa   90
8. R Grosjean   87
9. J Button   60
10. N Hulkenberg   39


0 Response to "Formel 1: Vettel nærmer seg tittelen "

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel