Nyheter: Nissan X-Trail

Av Vegar Bjørge




Hvem husker ikke Nissan X-Trail av første utgave? Den kom i 2001 og ble fort en suksess. Stor og tøff 4-hjulstrekker til fornuftig pris. Generasjon 2 kom i 2007 og hadde da blitt enda mer firkantet, og enda større. Fortsatt var det kun en 5-seter det handlet om og dessverre kom det da også andre store 4-hjulstrekkere på markedet. Dessverre for Nissan kunne konkurrentene leveres med 7-seter og salgstallene gikk ned hos Nissan mens de gikk i tak hos Mitsubishi som hadde kommet med sin Outlander i 2. generasjon.

Nå er 3. generasjon X-Trail på gang og nå også som 7-seter. De firkantede linjene er borte og den ser mer moderne ut enn forgjengeren. Barsk og brei Nissan front med elegante linjer. Den ser større ut enn den er, og er sikkert ikke så tøff som utseendet vil ha det til. Det er likevel ingen ulempe og bli sett på som bølla i nabolaget. Ikke når det handler om en 4-hjulstrekker. Her kan man velge å kjøre på automodus, bare drift foran eller låse så man alltid har drift på alle 4 hjul. Bilen fåes også i en snikversjon med bare drift foran.

Pris bør være konkurransekraftig og i nærheten av Mitsubishi Outlander, Honda CRV og Ford Kuga. Kommer til Norge på nyåret, og for de som ikke synes denne er noe særlig, har Nissan flere nylanseringer på gang. Både fornying av Nissan Qashqai og Nissan Terrano er på gang, sistnevnte i kun utvalgte land.

En oppdatert versjon av Nissan-Conect er også å finne i den nye X-Trail og nå kan man snart gjøre bilen om til et kontor. For de som er mye på farten er alle disse oppkoblingsmulighetene gull verdt og snart et must i alle biler.












0 Response to "Nyheter: Nissan X-Trail"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel