Formel 1: Vettel overlegen i Singapore

Av Vegar Bjørge
Foto: Red Bull



3. seier på rad og 7. denne sesongen. Det ser ut til at ingen kan stoppe Sebastian Vettel. Etter en knusende god kvalifisering der han bare var 1 gang ute på banen i siste kvalifiseringsrunde, var alle klar over at Red Bull bilen kom til å være i tet også i løpet. Det var likevel få som trodde Vettel skulle være så overlegen. Etter bare noen runder hadde han god margin ned til resten av feltet. Han kunne gå inn for sitt første stopp og fortsatt komme ut i tet, og det var i grunnen ingen som kunne vise til samme fart som han hadde. Litt spenning ble det da Safety Car kom ut etter et uhell av Daniel Riccciardo, men regjerende verdensmester var i en helt annen liga og dro i fra atter en gang.



Det kritiske øyeblikket i racet var starten og det kunne faktisk se ut til at Nico Rosberg skulle klare å ta teten, men en litt for dårlig oppbremsing ga muligheten for Vettel og etter 2 runder var han over 5 sekunder foran Rosberg. En som gjorde en kanonstart var Fernando Alonso, som fra 7. startposisjon, tok en hel rekke biler på ytteren og kom seg inn i 3. posisjon etter første sving. Der lå han en god stund og hadde god fart, noe som til slutt førte han opp til 2. plass. Så får man kalle det ungdomlig dumhet det han gjør etter løpet. Han stopper på banen for og gi Mark Webber skjuss inn til depoet. Det ble advarsel på de begge, og ettersom det er 3. gangen for Webber betyr det 10 plasser straff i neste løp som er i Korea. Dermed er hans vinnersjanser betraktelig mindre. Webber hadde store problemer på slutten av løpet og motoren i hans Red Bull er ikke like sikker som teamkompisen sin.

Kimi Räikkonen kom på en fin 3. plass og han kjørte med store ryggproblemer. Det er en bragd å sitte i en Formel 1-bil når ryggen ikke er god, og i tillegg kjøre slik finnen gjør er enda større. Han kjører neste år i Ferrari noe som sikkert vil gi flere tette fighter mellom han og Alonso.

Resultater Singapore GP:
1. S Vettel
2. F Alonso   + 32,6
3. K Räikkönen   + 43,9
4. N Rosberg   + 51,1
5. L Hamilton   53,1
6. F Massa   + 63,8
7. J Button   + 83,3
8. S Perez   + 83,8
9. N Hulkenberg   + 84,2
10. A Sutil   + 84,6

Stillingen etter 13 av 19 løp:
1. S Vettel   247
2. F Alonso   187
3. L Hamilton   151
4. K Räikkönen   149
5. M Webber   130
6. N Rosberg   116
7. F Massa   87
8. R Grosjean   57
9. J Button   54
10. P di Resta   36

Det kan se ut til at Vettel har avgjort VM og selv om det er 150 poeng å kjøre om så skal det en total kollaps fra Vettel og Red Bull om dette ikke går veien. Neste løp er i Korea om 14 dager.

0 Response to "Formel 1: Vettel overlegen i Singapore"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel