Nyheter: Volvo Concept Coupe

Av Vegar Bjørge


Bilutstillingen i Frankfurt nærmer seg og da kommer også nyheter på løpende bånd fra verdens bilprodusenter. Volvo er selvfølgelig frempå med noe nytt, og som på de foregående utstillingene handler det om et konsept. Volvo Concept Coupe skal tiltrekke seg massene i Frankfurt så de får vist dem alle de andre litt kjedeligere modellene. Så blandt V-modeller og S-modeller kommer det til å stå en nytolkning av klassikeren P1800. Om den er vellykket er vel "si så der", men det er noe nytt fra Volvo og kanskje noe mer sportslig enn det de er kjent for. Bilen ser ganske så stor ut, men den er ikke lenger enn 4,50 m, noe som vil si 20 cm kortere enn Mercedes E-Klasse Coupe. Designlinjene vil vi se igjen i neste Volvo V70, og noe av det kommer også på neste generasjon XC90. Den sistnevnte er egentlig neste store nyhet hos Volvo og burde være klar til Frankfurt-salongen, men vi må vente på den populære suven til 2014.


Nye "P1800" blir nok ingen produksjonsbil, dessverre, men den kommer altså til å vise nye designtrekk ved de kommende modellene hos Volvo og min oppfatning er at det ser mer modig ut enn dagens kjedelige design. Svenskene har blitt mer internasjonale. Det som ligger til grunn i bilen er også noe vi kommer til å finne på kommende modeller. Teknikken under skalet kalles SPA og blir å regne som en modullignende byggemåte slik de fleste fabrikanter nå velger å bygge biler på. Motorene er nye og i konseptbilen sitter det en 4-sylindret sak med turbo og kompressor i tillegg til en liten el-motor, som driver bakhjulene. Effekt er rundt 400 HK.

Det er design og ikke kraft denne bilen handler om, så da tar vi for oss designen en gang til og legg da merke til grillen som er såkalt flytende. Volvomerket har blitt større og LED-lysene er moderne og formet som liggende T. Innvendig skal det være litt sci-fi i en slik type bil, men Volvo klarer likevel og holde det på et nivå som virker nært og ikke fjærnt. Her er det lite knapper og flere skjermer, inkludert en head-up skjerm som viser den viktigste infoen rett foran føreren. Selvfølgelig satser fortsatt Volvo også på sikkerhet og mye av sikkerheten nå vises på head-up displayet i form av advarsler. Volvo er allerede i toppen hva gjelder aktiv sikkerhet i bil og derfor er satsingsområde nå passiv sikkerhet og da med systemer som gjør at føreren aldri kommer opp i farlige situasjoner.







0 Response to "Nyheter: Volvo Concept Coupe"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel