Formel 1: Lewis Hamilton er kongen av Hungaroring

Av Vegar Bjørge



Lewis Hamilton ledet helgens Formel 1 runde fra start etter en perfekt kvalifisering. Bak han var verdensmester Sebastian Vettel klar for å ta opp kampen mot engelskmannen, men til tross for frisk kjøring fra tyskeren ble det en etterlengtet seier for Hamilton, og dermed hans første for Mercedes. Han kjørte fantastisk i dag og har vist også før i år at han har funnet seg bedre og bedre til rette i Mercedes-teamet, likevel bør det gå en takk til forhenværende teamkompis Jenson Button. Han startet nemlig løpet på medium-dekk i stedet for soft, som de fleste andre hadde, og dermed kunne han holde seg lengre ute i forhold til de som startet foran han. Etterhvert ble han en bremsekloss mellom Hamilton og Vettel, og de 13 sekundene som tyskeren tapte bak Button tok han aldri igjen.

Lotus har absolutt også fart i bilen sin, og særlig Romain Grosjean imponerte med super kjøring. Dessverre fikk han en stop & go straff som gjorde at han havnet utenfor pallen. Han satte flere ganger raskeste rundetid og beviste helt klart at han bør bli satset på også neste år. Han har en litt uryddig kjørestil og med det dame-regelverket vi har i dag, er det ikke utenkelig at han får en eller annen straff etter løpet. Han var ansvarlig for et lite sammenstøt i løpet, og det var så lite at det var nesten umulig å se det på bilene. Kimi Räikkönen hadde kun 2 pitstopp og klarte en fin 2. plass, og han går også opp på 2. plass i VM-sammendraget. Dermed ble det bare en 3. plass på Vettel. Bak han kjørte Mark Webber seg inn til en fin 4. plass, etter og ha startet i 10. posisjon.

Ferrari hadde ingen god dag, og både Fernando Alonso og Felipe Massa sleit med fart både i kvalifiseringen og i løpet. Alonso klarte til slutt en 5. plass, mens Massa skuffet stort med sin 8. plass. Dette er nok brasilianerens siste sesong for Ferrari, og nå går det også rykter om at Alonso er på vei bort. Red Bull-teamet skal erstatte Webber neste sesong, og det er helt klart det mest attraktive sete i Formel 1 for tiden. Blir det spaniolen som skal kjempe i samme bil som Vettel, eller får vi kanskje se "Iceman" i en vinnerbil igjen?

Resultater Ungarn GP:
1. L Hamilton
2. K Räikkönen   + 10,9
3. S Vettel   + 12,4
4. M Webber   + 18,0
5. F Alonso   + 31,4
6. R Grosjean   + 32,2
7. J Button   + 53,8
8. F Massa   + 56,4
9. S Perez   + 1 runde
10. P Maldonado   + 1 runde

Dette løpet var Adrian Sutil sitt 100. Formel 1-løp, men han hadde ikke sin beste dag. På grunn av hydraulik problemer måtte han etterhvert bryte. Pastor Maldonado tok Williams sitt første poeng for sesongen.

Sammenlagtstilling førere:
1. S Vettel   172
2. K Räikkönen   134
3. F Alonso   133
4. L Hamilton   124
5. M Webber   105
6. N Rosberg   84
7. F Massa   61
8. R Grosjean   49
9. J Button   39
10. P di Resta   36

Sammenlagtstilling Team:
1. Red Bull   277
2. Mercedes   208
3. Ferrari   194
4. Lotus   183
5. Force-India   59
6. McLaren   57

0 Response to "Formel 1: Lewis Hamilton er kongen av Hungaroring"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel